Räätälöityjen lomakkeiden muokkaus

NordSafety Support -

Enterprise-lisenssin hankkivilla organisaatioilla on mahdollisuus käyttää NordSafetyn lomake-editoria organisaation omien lomakkeiden muokkaamisessa. Voitte muokata lomaketta itse tai pyytää meitä tekemään muokkaukset puolestanne. Jos haluatte tehdä muokkaukset itsenäisesti, se onnistuu varsin helposti lomakkeiden muokkaus-tilassa.

Aloita muokkaaminen menemällä "Hallinta" > "Lomakkeiden muokkaus". Voit etsiä hakutoiminnolla muokattavaksi aikomasi lomakkeen.

EditingButtons_Plus.JPGTällä painikkeella saat luotua uuden version jo olemassa olevasta lomakkeesta. Jos haluat muokata jo julkaistua lomaketta, luo aktiivisesta lomakkeesta uusi versio, ja muokkaa sitä. Kerran julkaistun lomakkeen muokkaaminen ei ole mahdollista.

EditingButtons_Eye.JPG Tämän painikkeen takaa voit katsoa versiota poistumatta lomakkeiden muokkausvalikosta.

EditingButtons_Pen.JPGLomakkeiden muokkaaminen on helppoa. Aktivoi muokattavaksi aikomasi lomake tällä kynäpainikkeella ja aloita editoiminen. Vedä vasemman laidan vihreällä ikonilla kuvatuista moduuleista haluamasi kohteet editori-ikkunan päälle. Voit muuttaa moduulien paikkaa asettamalla hiiren kyseisen moduulin otsikon päälle (esim. "Textbox"), ja raahata moduulin haluamaasi kohtaan. Esikatselussa voit tarkastaa miltä muokkaamasi lomake näyttää. Muista tallentaa tekemäsi muutokset!

EditingButtons_TrashBin.JPGPoista versio-valinnalla voit hallita kunkin lomakkeen versioiden lukumäärää. Huomaa, että painikkeen painallus poistaa kyseisen lomakeversion välittömästi.

EditingButtons_Bookmark.JPGKun lomakkeen kohdalla on tämä symboli, tiedät, että kyseinen lomakeversio ei ole aktiivinen. Voit muokata tällaista lomakeversiota.

EditingButtons_ActiveForm.JPG Tämä symboli tarkoittaa sitä, että kyseinen lomakeversion on aktiivinen. Tätä lomakeversiota ei ole mahdollista muokata.

Miten voin editoida jo julkaistua lomaketta?

Lomake-editorissa on sisäänrakennettu versionhallinta. Tämä tarkoittaa sitä, että aktivoitua ja tuotantoon siirrettyä lomaketta ei voi enää muokata. Voit luoda aktiivisesta lomakkeesta uuden version, jota voit muokata haluamaasi muotoon. Kun olet tehnyt tarvitut muutokset, aktivoi lomake. Edellinen aktiivinen versio ei tämän jälkeen enää ole aktiivinen eli raportoitavissa. Tällä menettelyllä varmistamme sen, että kustakin lomakkeesta on aina tarjolla loppukäyttäjille vain versio.

Versiohallinnassa voit aktivoida minkä tahansa lomakeversion, siis myös aiemmin aktiivisena olleen.