1.2 Havaintojen tekeminen

Avaa NordSafetyn mobiiliapplikaatio puhelimessasi tai tabletillasi. Käytä kirjautumisessa samoja tunnuksia kuin kirjautuessasi portaaliin. Kirjauduttuasi applikaatioon näet kaikki käytössäsi olevat lomakkeet. Klikkaamalla mitä tahansa lomaketta ensimmäistä kertaa sinun tulee aluksi valita kohde, jolle havainnot haluat kohdistaa. Näet listan kohteista tai projekteista, joihin sinulla on oikeudet tehdä havaintoja. Valitse näistä yksi.

Kuinka lomake täytetään?

NordSafetyssä olevat lomakkeet sisältävät erilaisia moduuleita, kuten pudotusvalikkolistoja, tekstikenttiä, päivämääräkenttiä jne. Kun täytät havainto-, tapaturma- tms. lomaketta, valitse kuhunkin kohtaan parhaiten sopivat vastaukset pudotusvalikoista ja kirjoita mahdollisismmat selkeät ja tarkast kuvaukset tekstikenttiin.

Mitä ovat tehtävät ja kuinka voit vastuuttaa niitä?

Tehtävät ovat havaintoihin liittyviä pienempiä kokonaisuuksia. Voit lisätä tehtäviin esimerkiksi kommentteja ja valokuvia. Itse "tehtävälomakkeen" löydät "Kuvat ja tehtävät" (tai vastaavan) -painikkeen takaa.

Huomaa, että tehtävän vastaanottajalla ei välttämättä tule olemaan käytössään muuta aiheeseen liittyvää dokumentaatiota kuin laatimasi tehtävä. Siksi sinun kannattaa kirjoittaa mahdollisimman tarkka sanallinen ja kuvilla vahvistettu tehtäväksianto.

Voit vastuuttaa tehtävän esimerkiksi kollegallesi. Kun olet kirjoittanut haluamasi sähköpostiosoitteen vastaanottajakenttään, muista vahvistaa valintasi klikkaamalla osoitetta siten, että se nousee vastaanottajakentän yläpuolelle (kuten alla olevassa kuvassa).

Tehtäviin kannattaa asettaa päivämäärä, johon mennessä niiden tulisi olla valmiita. Kohdassa "Päivämäärä" voit asettaa tuon aikataulun. Voit myös merkitä tehtävään liittyvän kohteen täsmällisen sijainnin aktivoimalla sijainnin koordinaatit sinisestä koordinaattipainikkeesta. Jos kuitenkin haluat poistaa lisäämäsi koordinaatit, pyyhi kohta tyhjäksi punaisesta roskakoripainikkeesta.

Tallenna tehtävä oikean yläkulman vihreästä painikkeesta.

Muista lähettää havainto

Kun olet täyttänyt havainnon, tapahtumailmoituksen jne., voit joko tallentaa tai lähettää sen. Tallentaminen on hyvä vaihtoehto sillioin, kun haluat pitää taukoa havainnon tms. täyttämisessä esim. lounastauon ajan. Muista kuitenkin, että havainto tallentuu vain paikallisesti käyttämääsi laitteeseen. Jos kirjaudut ulos NordSafetystä tuolla laitteella ennen kuin olet lähettänyt tallentamasi havainnon, menetät sen. Siksi: muista lähettää havainto aina ennen uloskirjautumista!

Lähetettyäsi havainnon näkyy se jatkossa portaalin puolella. Sinulla on mahdollisuus saada sähköpostiisi havainto myös PDF-muodossa.